Connect with us
În multe apartamente există un aparat banal, ignorat de mulți, dar care poate dubla factura la curent.

Trebuie sa stii

În multe apartamente există un aparat banal, ignorat de mulți, dar care poate dubla factura la curent.

În multe apartamente există un aparat banal, ignorat de mulți, dar care poate dubla factura la curent.

Începând cu acest an,factura la curent și cea la gaze au devenit o adevărată problemă pentru multe persoane, prin urmare economia a devenit o regulă de bază.

Reducerea consumului inutil presupune înlocuirea echipamentelor ineficiente, dar poate fi realizată şi printr-o metodă mai puţin costisitoare, ce ţine de eliminarea unor greşeli comune care nu fac altceva decât să încarce factura de curent.

Există câteva greșeli care duc la umflarea facturii pe care oamenii le fac fără să realizeze. De exemplu, electrocasnicele ținute în priză, chiar dacă nu sunt folosite, consumă curent, precum încărcătoarele de laptop care nu sunt utilizate.

Multe aparate din locuinţă consumă curent şi când nu sunt pornite, dar sunt băgate în priză. La prima vedere nu este un consum mare, însă dacă ne gândim câte electronice şi electrocasnice avem în locuinţă, când plecăm de acasă nu ar strica să le scoatem din priză. Inclusiv încărcătorul telefonului.

Ventilatorul de baie

Un alt aparat care poate dubla factura la curent este chiar ventilatorul de la baie. În general, blocurile vechi au un geam la baie, care ajută la aerisire, însă în cazul celor mai noi, dezvoltatorii optează, de obicei, la un ventilator.

Este o idee bună să utilizaţi ventilatorul din baie după ce aţi făcut duş, dar nu uitaţi să îl opriţi după cel mult 25-30 de minute. Lăsându-l să meargă o zi întreagă nu va face decât să majoreze consumul de curent.

Ventilatoarele de baie sunt esențiale când nu există un geam de aerisire, dar trebuie să fie instalat întotdeauna de un specialist, în locul potrivit. Aparatul trebuie să fie ales în funcție de mărimea încăperii, dar și de capacitatea acestuia. Acesta trebuie să fie așezat cât mai sus, deoarece toate mirosurile și umezeala din aer se ridică în mod normal.

Ideal este ca ventilatorul să fie așezat deasupra căzii, a toaletei sau al chiuvetei, acolo unde este cea mai multă umiditate.

Cei care nu au ventilator sau geam vor avea în timp probleme cu mucegaiul, care poate avea efecte negative asupra sănătății.

Televizorul, laptopul ori calculatorul, imprimanta, filtrul de cafea, receiverele TV şi alte astfel de aparate lăsate în stand-by vă vor încărca factura la electricitate. Şi asta pentru că obiectele consumă curent chiar şi atunci când nu sunt folosite. Număraţi toate ledurile aprinse ale aparatelor electrice din gospodărie pentru a vă convinge de consumul inutil de energie.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Trebuie sa stii

To Top