Românii sunt revoltați! Uleiul românesc ar costa doar 5 lei în Franța, iar la noi în țară prețul este dublu
Românii sunt revoltați! Uleiul românesc ar costa doar 5 lei în Franța, iar la noi în țară prețul este dublu. Imaginile care a stârnit vâlvă pe internet. Iată toate detaliile!
Cu cât ni s-a scumpit viaţa în ultimul an
Datele Institutului Național de Statistică arată că luna trecută am avut o inflație de 15%, adică de trei ori mai mare față de luna august a anului 2021 și doar într-o lună teoretic, prețurile au crescut cu un procent de 1%, spun datele INS, chiar dacă media inflației pentru ultimul an este mai mică în luna iulie față de luna iunie.
Românii sunt revoltați! Uleiul românesc costă doar 5 lei în Franța, iar la noi în țară prețul este dublu
Ireal cât poate să coste o sticlă de ulei în România, față de alte țări străine. Pe Facebook a apărut dovada că uleiul românesc ar fi vândut în alte țări ale Uniunii Europene cu prețuri mici față de prețul de vânzare în magazinele din țara noastră. În timp ce, pe rafturile din supermarketurile din România, uleiul Spornic așteaptă să fie achiziționat la prețul de 10-12 lei, în Franța acest ulei de floarea soarelui, produs la noi în țară, s-ar vinde pe bandă rulantă cu suma de 5 lei. Imaginile circulă pe internet și au stârnit vâlvă printre români.
Românii se declară revoltați pe rețelele sociale:
„Specula din RO, nu o întrece nici o altă țară! Toți i fac vinovați pe alții,fermierii vor ajutoare,dar ptr prețurile de la raft,nimeni nu dă socoteală românilor!;
Ne merităm soarta.Nu mai trebuie să așteptăm dreptate nu o s-o primim niciodată;
Sunt socata;
Vom fi umiliți pe veci….;
Poate are termenul apropiat de expirare;
Poate sa fie 1€ dar la en-gros”, au fost câteva dintre comentariile internauților.
Uleiul este campionul majorărilor de prețuri
Alimentele s-au scumpit enorm în ultimul an, iar campion este uleiul alimentar.
„Pentru un litru am plătit mai mult cu aproape 52% în timp ce, dacă ne uităm la cartofi, plătim mai mult pentru un kilogram cu 42%, pentru un kilogram de făină sau de mălai, cu 32%, pentru o franzelă cu 25%, iar pentru kilogramul de brânză de oaie cu 21.7% mai mult.
Tot datele INS arată la produse nealimentare că avem campioane la scumpiri gazele naturale cu peste 70% mai mult în ultimul an, tutunul cu 35%, pentru un litru de benzină sau motorină, de asemenea, cu 35%.
Biletele de avion au cunoscut o scumpire de 34%, semn că industria aviatică își revine, energia termică de 23%.
Ca să mergem cu trenurile de stat, a trebuit să scoatem mai mult din portofele cu peste 20% pentru biletele CFR.
