Connect with us

Ai grija

Amestecul natural care vindecă infecția unghiilor în doar câteva ore

Amestecul natural care vindecă infecția unghiilor în doar câteva ore

Ciuperca unghiilor de la picioare poate fi inconfortabilă și jenantă. În lunile de primăvară și vară, vrei să poți purta sandale și nu trebuie să-ți faci griji că arată inestetic!

Poate că cel mai bun mod de a trata ciuperca unghiilor de la picioare este de a preveni apariția acesteia. Menținerea picioarelor curate și uscate este cea mai bună formă de prevenire. Dacă, totuși, te lupți cu ciuperca unghiilor de la picioare, există mai multe remedii naturale pentru combaterea ciupercii unghiilor de la picioare pe care le poți încerca acasă.

Uleiul de arbore de ceai este o opțiune excelentă pentru tratarea ciupercii unghiilor de la picioare. Acționează ca un dezinfectant natural deoarece conține proprietăți fungicide și antibacteriene.

Uleiul de arbore de ceai poate fi achiziționat de la farmacii sau magazine naturiste și poate fi amestecat cu uleiuri esențiale.

Veți dori să creați un amestec din următoarele articole:

1 linguriță de ulei de arbore de ceai și
½ linguriță de semințe de struguri sau ulei de masline.
Aplicați amestecul direct pe unghiile afectate, folosind o dischetă de bumbac. Acest lucru ar trebui făcut atât în timpul zilei, cât și seara înainte de culcare, până când se observă o îmbunătățire.

Al doilea remediu, propus de DermaCenter, este un bicarbonat de sodiu și oțet. Bicarbonatul de sodiu poate împiedica creșterea și răspândirea ciupercilor. Oțetul este un acid slab și va ajuta la uciderea ciupercii fără a modifica nivelul Ph.

Amestecați 4-5 linguri de bicarbonat de sodiu cu 1 cană de oțet de mere și adăugați suficientă apă caldă pentru a vă înmuia complet picioarele.

Înmuiați timp de 15 minute și apoi uscați cu un prosop de hârtie.

Uleiul de cocos
Nu în ultimul rând, uleiul de cocos poate ajuta la combaterea ciupercii unghiilor de la picioare fără a utiliza substanțe chimice dure. Acizii grași, care se găsesc din abundență în uleiul de cocos, se introduc în mod natural în stratul lipidic (de grăsime) al membranei fungice și o perturbă, provocând distrugerea ciupercii.

Aplicați un strat subțire de ulei de cocos pe fiecare unghie afectată și lăsați-o să se absoarbă în mod natural.

Repetați acest proces de 2-3 ori pe zi.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top