Connect with us

Ai grija

Uleiul care îți va vindeca migrenele, depresia, anxietatea și chiar vederea

Uleiul care îți va vindeca migrenele, depresia, anxietatea și chiar vederea

Este cunoscut ca Regele uleiurilor – un titlu pe care îl merită cu adevărat. Îl folosesc în fiecare zi pentru a-mi îmbunătăți sănătatea și dacă ar trebui să aleg doar un singur ulei pe care să-l folosesc, acesta ar fi acesta.

În trecut, a fost mult timp considerat un ulei esențial scump și foarte rar. Din punct de vedere istoric, s-a păstrat utilizarea sa de către babilonieni, asirieni și egipteni în ceremonii religioase.

De asemenea, a fost folosit ca unguent sau în îmbălsămare în locul rășinii. Și, bineînțeles, cei trei împărați au adus-o ca ofrandă pentru nou-născutul Iisus Hristos.

Ce este uleiul de tămâie?
Uleiul de tămâie este extras din arborele de tămâie (boswellia serrata) sub formă de extract din scoarța arborelui. Seva de culoare albă lăptoasă se solidifică rapid în rășină, care este apoi răzuită de pe copac sub formă de picături în formă de pară.

Culoarea și calitatea rășinii pot varia foarte mult, de la cea mai bună calitate (transparentă și argintie) până la cea mai slabă calitate (o nuanță galben-maronie).

00:07 / 00:25

Uleiul esențial de tămâie, care se extrage acum din rășină prin distilare cu aburi, are o gamă largă de utilizări și proprietăți medicinale excelente.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de tămâie
Următoarele utilizări ale uleiului de tămâie se bazează pe experiența mea personală:

1. Ajută la vindecarea tăieturilor, zgârieturilor și arsurilor. Pentru un efect și mai bun, folosiți mai întâi uleiul esențial de lavandă, apoi aplicați un strat de ulei de tămâie deasupra.

La tratarea rănilor, combinația acestor două uleiuri este excelentă.

2. Susține sistemul nervos. Tămâia este probabil cel mai bun ulei pe care îl cunosc care susține sistemul nervos. În special, ajută la funcționarea sistemului nervos central.

Ingredientul activ din uleiul de tămâie, acidul boswellic, ne ajută să obținem o minte clară sau un echilibru emoțional.

3. Reduce și netezește cicatricile. Trebuie doar să combinați 2-3 picături de ulei de tămâie cu ulei de cocos, apoi aplicați direct pe piele.

4. Întărește sistemul imunitar. Pentru a vă stimula imunitatea, masați zilnic câteva picături pe pielea de sub picior, în special în zona degetelor.

De asemenea, este foarte eficient să pulverizați uleiul în toată casa și în dormitor înainte de culcare.

5. Reduce stresul și sentimentele de anxietate. Uleiul de tămâie ajută la relaxare și induce sentimente de calm.

Atunci când vă simțiți stresată, amestecați pur și simplu câteva picături de ulei de tămâie cu ulei de masaj și frecați-l pe ceafă.

6. Hormonii și memoria. Acest ulei poate ajuta la echilibrarea hormonilor sau la îmbunătățirea memoriei.

7. Îmbătrânirea pielii. Amestecați câteva picături de ulei de tămâie cu un ulei neparfumat (cum ar fi uleiul de cocos) și aplicați-l pe piele.

De asemenea, puteți adăuga o picătură de ulei de tămâie în crema hidratantă zilnică pentru piele.

8. Dureri de cap. De asemenea, putem folosi acest ulei atunci când apare tensiunea sau durerile de cap.

9. Constipație. Adăugați șase picături de ulei într-o oală mare sau într-un bol cu apă fierbinte, aplecați-vă deasupra oalei și a capului și acoperiți oala cu o cârpă pentru a prinde aburul.

Inhalați vaporii timp de cel puțin cinci minute, adăugând apă caldă dacă este necesar. Aveți grijă să nu vă opăriți, apa trebuie să fie fierbinte, nu clocotită.

10. Aceasta ameliorează mâncărimile. Aplicarea unei singure picături pe zona iritată aduce o ușurare instantanee.

11. Ameliorează durerile articulare și calmează umflăturile. Amestecați ulei de tămâie cu ulei de masaj, frecați pe articulațiile dureroase înainte de culcare, dar și în timpul zilei.

12. Curăță pielea problematică. Aplicați o picătură pe zonele cu probleme dimineața și seara.

13. Relaxare. Adăugați 5-6 picături de ulei într-un umidificator și inhalați.

Această practică induce o atmosferă calmă în care simțurile noastre se deschid. De asemenea, este util să folosim câteva picături ca parfum pentru a ne îmbunătăți starea de spirit.

14. Îndepărtează noduli, bucăți de piele descuamată sau negii. Se aplică câte o picătură de 3-4 ori pe zi până la dispariția problemelor.

15. Îmbunătățește vederea. Se pun 1-2 picături de ulei de tămâie în palma mâinii, se înmoaie degetul arătător în ulei și apoi se masează ambele tâmple cu degetul arătător. Ne poate face vederea și capacitatea de concentrare mai clară. (Nu o picurați direct în ochi!)

16. Îndepărtează mirosurile de mucegai. Pulverizați câteva picături de ulei într-un bol mic cu apă și camera va începe să miroasă a proaspăt.

17. Sănătatea orală. Uleiul de tămâie este util în prevenirea problemelor de sănătate orală, cum ar fi halena, durerile de dinți, durerile de sinusuri, precum și în tratamentul aftei sau al altor infecții.

Încearcă să amesteci uleiul de tămâie cu praf de copt și ulei de cocos – fă-ți propria pastă de dinți.

18. Îmbunătățește somnul. În dormitor, pulverizați ulei de tămâie într-un umidificator înainte de culcare. Acest lucru vă va încetini respirația, vă va relaxa nervii încordați și anxietatea. Vei dormi ca un bebeluș!

19. Îmbunătățește efectul altor uleiuri esențiale. Un strat de ulei de tămâie aplicat peste un alt ulei esențial îmbunătățește proprietățile acelui ulei și ajută uleiurile să fie absorbite mai adânc în celule.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top