Connect with us

Ai grija

Cel mai eficient laxativ natural. Îți curăță intestinele rapid și te scapă de 3 kilograme într-o zi

Cel mai eficient laxativ natural. Îți curăță intestinele rapid și te scapă de 3 kilograme într-o zi

Stiai ca exista un laxativ natural atat de eficient incat te scapa de toate problemele? Il poti prepara chiar la tine acasa si este o sursa buna de fibre.

Reteta

150g curmale fara sambure
150g prune uscate
5 cani de apa fiarta

Mod de preparare

Toaca bine curmalele si prunele in bucati mici si adauga-le in apa fiarta. Lasa la fiert pana cand amestecul incepe sa se reduca.

Laxativul se consuma dimineata devreme, simplu sau in iaurt sau cereale.

Pe langa el, creste-ti consumul de fibre si bea mai multa apa. Consuma si apa cu lamaie.

Ce beneficii aduc curmalele organismului?

În primul rând, curmalele îmbunătățesc digestia: sunt un laxativ natural, tratează diverse tulburări intestinale, ajută la menținerea unei flore intestinale normale. Gama largă de aminoacizi prezenți în aceste fructe neutralizează hiperaciditatea sucului gastric, prevenind astfel arsurile.

Curmala este unul dintre cele mai bune energizante naturale: se recomandă consumul de curmale în perioadele de efort fizic și intelectual, dar și pe timpul iernii pentru întărirea sistemului imunitar. S-a demonstrat că 25 g de curmale/zi, sunt suficiente pentru a satisface nevoile de fier ale organismului, așadar curmalele se recomandă persoanelor anemice, celor epuizate sau în convalescență, copiilor în creștere.

În țările orientale, curmalele sunt considerate cel mai bun supliment alimentar pentru femeile însărcinate și cele care alăptează: întăresc musculatura uterului, ajută la reducerea hemoragiei post-partum, iar laptele matern este îmbogățit cu elemente necesare creșterii și dezvoltării armonioase a copilului.

Deoarece curmalele conțin fluor, acestea ajută la prevenirea cariilor dentare.

Ce beneficii aduc prunele uscate organismului?

Prunele sunt bogate în fibre, un element cheie care susține o digestie sănătoasă. De exemplu, o cană de prune uscate conține 12 grame de fibre solubile.

În plus, conțin sorbitol, un laxativ natural care ajută la stimularea mișcărilor intestinale. Nu se recomandă consumul a mai mult de 6 prune uscate pe zi.
Datorită fibrei pe care o conțin, consumul de prune uscate te poate ajuta să te simți plin mai mult timp și să îți controlezi cu succes greutatea.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top