Connect with us

Ai grija

De ce sa pui sare de lămâie în mașina de spălat. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte

De ce sa pui sare de lămâie în mașina de spălat. Trucul pe care îl vei folosi de acum înainte

Gospodinele caută tot felul de moduri prin care să poată rezolva treburile casnice mult mai ușor. Unele dintre acestea se folosesc de cele mai scumpe produse de igirenizare, în timp ce altele apelează la ajutorul instalatorului când vine vorba de problemele din locuință. De această dată, există un truc cu ajutorul unui ingredient ce se găsește în bucătăria ta, cu care poți scăpa foarte ușor de calcarul depus în mașina de spălat.

Nu te-ai fi așteptat, însă, cu ajutorul sării de lămâie, mașina ta de spălat poate fi ferită de clcarul care se produce des in aceste obiecte de uz casnic. Acest ingrecdient îți poate salva mașina de spălat, fără a mai fi nevoie să o schimbi atât de des precum o făceai până acum.

De ce sa pui sare de lămâie în mașina de spălat

Pe internet circulă o mulțime de trucuri gata să îți sară în ajutor atunci când te confrunți cu probleme în gospodăria ta. O gospodină a desc operit un truvc genial, doar folofind un ingredient pe care orice femeie trebuie să îl aibă în bucătărie. Cu ajutorul sării de lămâie poți să scapi de una dintre cele mai comune probleme, când vine vorba despre curățenie.

Este vorba despre prezența calcarului care se depunde adesea în mașina de spălat. Concret, aceste reziduuri de calcar sunt aproape imposibil de evitat, asta pentru că ele sunt cauzate de duritatea apei.

Astfel, dacă nu știai, cu cât apă pe care o folosești este mai dură, cu atât probabilitatea apariției depunerilor de calcar în mașina de spălat este și mai mare. Este evident, calitatea apei utilizate în locuință depinde de sursele de alimentare.

Însă, ceea ce poate nu știai este că, pe lângă duritatea apei, mai există un detaliu important care poate influența apariția calcarului în mașina de spălat. Astfel este vorba despre numărul de cicluri de spălare efectuate zilnic. În acest fel, cu cât folosești mai des mașina de spălat, cu atât mai mare e probabilitatea să te confrunți cu depuneri de carbonat de calciu în aparatul electrocasnic din locuința ta.

Ceea ce puține gospodine știu este faptul că pot folosi un ingredient minune pentru a elimina această problemă. Este vorba despere sarea de lămâie.

Elimină rapid calcarul din mașina de spălat

Așadar, pentru a elimina depunerile de carbonat de calcar din mașina de spălat pe care o ai, toarnă o cană de sare de lămâie în cuva aparatului electrocasnic. Mai apoi, setează un program de spălare la 90 de grade Celsius.

Acesta nu este singurul truc. O a doua modalitate de curățare a calcarului din mașina de spălat este umplerea cuvei cu apă și adăugarea, în sertarul dedicat balsamului de rufe, a aproximativ 200 de grame de sare de lămâie. După aceea se seteza electrocasnicul la un program de spălare la 90 de grade Celsius.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top