Connect with us

Ai grija

7 semne surprinzătoare care anunță boli inflamatorii inestinale: de la unghii casante, la depresie și răceli dese

7 semne surprinzătoare care anunță boli inflamatorii inestinale: de la unghii casante, la depresie și răceli dese

Semne de boli inflamatorii inestinale. Există multe beneficii dacă ai o sănătate intestinală bună. Experții au spus anterior că un stomac sănătos poate ajuta la reducerea riscului de apariție a unor probleme precum diabetul, cancerul și Alzheimer.

Mulți dintre noi nu ne-am dacă corpul nostru ne alertează că totul nu este bine în intestine.

De obicei, am asocia durerea de burtă sau balonarea cu semne de sănătate intestinală precară. Dar există o serie de moduri în care intestinul tău te poate avertiza că nu este fericit, potrivit experților.

Specialiștii în sănătatea intestinului au împărtășit câteva moduri surprinzătoare în care se poate dezvălui o sănătate precară a intestinului.

Semne de boli inflamatorii inestinale: 1. Piele, păr și unghii fragile

Dacă pielea ta arată uscată sau iritată, dacă părul tău este uscat și unghiile ți se rup ușor, poate fi un semnal de alarmă major. Toate acestea ar putea fi semne că totul nu este bine în intestinul tău, a declarat Lucy Kerrison, expert în nutriție la The Gut Health Clinic, potrivit The Sun.

2. Oase fragile

Dieteticianul consultant IBS Kirsten Jackson a spus că ruperea frecventă a oaselor ar putea indica că aveți o afecțiune cum ar fi boala inflamatorie intestinală (BII) sau boala celiacă.

BII descrie două afecțiuni pe termen lung care implică inflamația intestinală:

colita ulceroasă – care vă afectează colonul

boala Crohn, care poate afecta orice parte a sistemului digestiv.
Boala celiacă este o afecțiune în care sistemul tău imunitar atacă propriile țesuturi atunci când mănânci gluten, dăunându-ți intestinul, astfel încât nu poți absorbi nutrienți.

Potrivit lui dr. Jackson, daunele cauzate de aceste condiții intestinului subțire înseamnă că nu puteți absorbi cantități adecvate de calciu. Acest lucru ar putea duce la osteoporoză, care vă slăbește oasele, făcându-le fragile și mai susceptibile de a se rupe.

„Am avut odată un client care nu avea simptome digestive vizibile, dar a continuat să-și rupă oasele prea ușor, iar mai târziu s-a descoperit că avea boală celiacă nediagnosticată”, a spus specialistul.

3. Mergeți la toaletă de mai multe ori pe zi

Există mitul conform căruia a fi capabil să ai scaun în mod regulat înseamnă că te bucuri de o bună sănătate intestinală. Specialiștii spulberă, însă, acest mit.

„Oamenii presupun că, dacă au scaune zilnic, nu sunt constipați. De fapt, intestinul lor poate avea dificultăți să „evacueze complet” și astfel ajung să fie nevoiți să facă mai multe „mini călătorii””, a punctat dr. Jackson.

Semne de boli inflamatorii inestinale: 4. Gaze și balonare

Una dintre modalitățile prin care sănătatea intestinală precară se poate face cunoscută este balonarea excesivă sau gazele. Zgomotele abdominale ar putea, de asemenea, să vă avertizeze.

5. Oboseala

Ești în mod constant obosit și lipsit de energie? Oboseala ar putea fi încă un semn al unui intestin nefericit, a atras atenția dr. Lucy Kerrison.

Semne de boli inflamatorii inestinale: 6. Dispoziție scăzută sau depresie
Intestinul și creierul vorbesc între ele prin ceva numit axa „intestin-creier”, atrag atenția specialiștii.

„Aceasta înseamnă că sănătatea proastă a intestinului este capabilă să trimită semnale către creier pentru a provoca un impact negativ”, a punctat dr. Jackson.

Așadar, sănătatea intestinului ar putea fi la baza stării de spirit scăzute sau a depresiei, în afară de luptele cu sănătatea mintală.

Semne de boli inflamatorii inestinale: 7. Tuse și răceli frecvente
Vi se întâmplă să răciți des? Lucy Kerrison a explicat că „70% din sistemul imunitar se află în intestine”. Mai mult, unii oameni ar putea să nu aibă deloc simptome de sănătate intestinală precară.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top