Connect with us

Ai grija

Șapte lucruri pe care corpul tău încearcă să ți le transmită dacă transpiri în somn. Semnele pe care ar fi bine să nu le ignori

Șapte lucruri pe care corpul tău încearcă să ți le transmită dacă transpiri în somn. Semnele pe care ar fi bine să nu le ignori

Somnul este foarte important pentru o viață sănătoasă, dar ce facem când avem câteva simptome neprevăzute? Transpirația poate să ridice câteva semne de întrebare, fiind un semnal al corpului că se confruntă cu o afecțiune.

Transpirația nocturnă poate ascunde câteva simptome grave, pe care nici nu le conștientizăm. Este recomandat să faceți și o vizită la medic, dacă transpirația este abundentă, mai ales în timpul somnului. Până atunci, puteți să faceți câteva schimbări în cameră, cum ar fi lenjeria confortabilă, lumina sau temperatura pe care o aveți.

Dacă suntem prea stresați sau preocupați cu activitățile din timpul zilei chiar și înainte de somn, riști să transpiri prea mult. Cei mai mulți dintre noi nu ne acordăm grija necesară pentru a reuși să ne relaxăm, astfel că organismul va încerca să ne arate mai multe semne. Alimentația proastă și odihna redusă duc la oboseală constantă, palpitații ale inimii sau transpirații în timpul nopții.

Temperatura din cameră este importantă

Temperatura din camera în care dormim ar trebui să fie cuprinsă între 18-22 de grade Celsius. Dacă este prea mare, poate duce la un disconfort, același lucru se întâmplă și cu lenjeria de pat sau hainele pe care le purtăm în acest timp. Dacă ai probleme cu transpirație, ai putea să scazi temperatura câteva nopți să vezi cum te simți.

Efecte secundare ale medicamentelor

Anumite medicamente ar putea să creeze efecte secundare în urma diagnosticului pe care îl aveți. De cele mai multe ori antidepresivele sau suplimentele cu testosteron duc la transpirații nocturne.

Tulburare de transpirație

Dacă transpirați și în timpul zilei, în mod excesiv, este posibil să vă confruntați cu o tulburare de transpirație, de care să nu știți. Afecțiunea se numește hiperhidroză, iar dacă apare în mai multe zone, precum palme, axile, ar trebui să vizitați un medic pentru consult.

Probleme cu tiroida

Tiroida se poate număra printre cauzele transpirației nocturne. Probleme de zahăr din sânge ar putea fi cauza, denumită în termeni medicali hipoglicemie. Este asociat cu niveluri prea mari de insulină din sânge. La persoanele care suferă de diabet este și mai accentuat, mai ales că sunt incluse și medicamentele, epuizarea fizică sau lipsa unei mese în timpul zile.

Menopauză

Temperatura corpului este influențată de mai mulți factori, iar aici sunt incluși și hormonii. Transpirațiile în timpul nopții, dar și alte simptome hormonale pot arăta o menopauză precoce.

Tuberculoză

O cauză destul de rară, dar care afectează o parte a populației este tuberculoza. Boala infecțioasă afectează plămânii, iar unul dintre efecte este transpirație, în special în timpul nopții.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top