Connect with us

Ai grija

10 motive uimitoare pentru a păstra pliculețele cu desicant. Aproape toți românii le aruncă, dar te pot scoate din încurcătură

10 motive uimitoare pentru a păstra pliculețele cu desicant. Aproape toți românii le aruncă, dar te pot scoate din încurcătură

Există 10 motive uimitoare pentru care să nu arunci pliculețele cu desicant. Una dintre cele mai bune modalități de a salva plantele sunt pachetele cu silica gel, asta pentru că acest lucru te va ajuta la eliminarea poluării și vei economisi bani. Iată de ce e să nu le arunci și ce poți face cu ele!

De multe ori când ai cumpărat pantofi și genți noi, cu siguranță, ai observat că în interiorul ei este o pungă albă numită silica gel. Utilizarea principală este de a absorbi umezeala și să te scape de mirosurile neplăcute. Cele mai multe persoane aleg să le arunce la gunoi, însă noi îți dezvăluim 10 metode uimitoare prin care să le folosești.

De ce să păstrezi pliculețele cu desicant

Pliculețele cu desicant sunt o metodă ușoară de a împiedica umiditatea. Acestea pot absorbi destul de repede și este recomandat ca silica gelul să nu fie folosit de mai multe ori deoarece acesta își pierde eficacitatea.

Pliculețele elimină bacteriile și le poți ține în haine sau încălțăminte, asta pentru a le proteja. Una dintre cele mai importante utilizări ale pungii albe este că te scapă de mirosurile neplăcute, dar și de umiditatea ridicată din interiorul mașinii, astfel că atunci când este iarnă le poți spune pe parbriz.

O altă metodă prin care poate fi folosite este că îți poți salva telefonul mobil dacă a căzut în apă. Poți scoate bateria sau să îl adaugi într-o farfurie cu pachete de silica gel. Un alt truc este să îți protejezi documentele importante, cum ar fi, certificatul de naștere, cel de căsătorie sau actele legate de imobiliare.

Ce mai poți face cu pliculețele cu desicant

Pentru a păstra fotografiile mai mult timp, poți adăuga o pungă de desicant în cutia în care aveți pozele. Dacă depozitați lucruri din material textil este recomandat să puneți pungi cu desicant pentru a le proteja de umezeală și miros neplăcut.

Dacă vrei să păstrezi ferestrele fără umiditate, atunci poți așeza pliculețe cu silica gel în colțurile ferestrelor pentru a absorbi umezeala. O altă metodă este să depozitezi semințele de plante între pliculețele cu desicant pentru a împiedica să putrezească. Poți folosi pungile pentru o modalitate ușoară și rapidă de a usca florile și frunzele plantelor.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top