Connect with us
Diabet: semne și simptome de dimineață devreme care pot indica debutul diabetului zaharat

Ai grija

Diabet: semne și simptome de dimineață devreme care pot indica debutul diabetului zaharat

Diabet: semne și simptome de dimineață devreme care pot indica debutul diabetului zaharat

Diabet: semne și simptome de dimineață devreme. Diabetul este o boală care face ravagii în organism, încet, pe tăcute.

Odată ce sunteți diagnosticat, există multe măsuri de precauție recomandate pe care trebuie să le luați pentru a vă menține sub control nivelul zahărului din sânge.

Cu toate acestea, înainte de a ști dacă ești diabetic, există câteva semne surprinzătoare pe care le dă corpul tău.

Ceea ce începe cu un nivel dezechilibrat al zahărului din sânge poate provoca probleme grave cu inima, leziuni renale, probleme legate de vedere și alte preocupări.

Există o mulțime de simptome care cuprind diabetul, dar multe dintre ele nu se manifestă deloc sau se combină cu alte afecțiuni și probleme de sănătate. Iată câteva semne surprinzătoare, dar subtile de dimineață devreme de diabet pe care trebuie să le iei în serios:

Semne de diabet: Uscăciune în gură

Dacă te trezești dimineața devreme cu gura extrem de uscată sau cu sete extremă, poate însemna că nivelul zahărului din sânge este foarte ridicat și trebuie monitorizat.

O problemă constantă și cronică a gurii uscate în fiecare dimineață poate provoca, de asemenea:

Respiratie urât mirositoare
Buze uscate și crăpate
Afte bucale
Durere sau senzație de arsură în gură sau gât
Probleme la mestecat, la înghițit sau chiar la vorbit

Greață cronică

Greața este foarte frecventă, deoarece se poate întâmpla dacă suferiți de indigestie, dureri de cap sau migrenă sau ar putea fi un semn al nivelului crescut de zahăr din sânge.

Potrivit experților, dacă nu sunteți însărcinată și suferiți de greață dimineața devreme, aceasta se întâmplă din cauza cetoacidozei diabetice, care este o complicație gravă a diabetului.

De obicei, este rezultatul nivelului ridicat al zahărului din sânge și al unor substanțe acide numite cetone care ajung la niveluri periculoase în corpul dumneavoastră. Cetoacidoza diabetică poate fi primul semn al diabetului de tip 1, deoarece persoanele cu această boală nu își pot produce insulina.

Semne de diabet: Vedere încețoșată

În momentul în care deschizi ochii dimineața și dacă orice vezi în jur este neclar, nu înseamnă doar că există o problemă de vedere cu care te confrunți.

Vederea încețoșată dimineața se poate datora și diabetului, unde nivelurile ridicate de zahăr din sânge fac ca cristalinul ochiului să se mărească, ceea ce duce la imposibilitatea de a vedea corect.

Potrivit medicilor, în orice persoană care suferă de diabet, lichidele pot intra și ieși din ochi din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge, cunoscut și sub numele de hiperglicemie, determinând umflarea ochiului.

Lentila ochiului începe apoi să concentreze lumina pe partea din spate a ochiului, deoarece forma se schimbă, rezultând neclaritate.

Amorţeală

În timp ce nivelul ridicat de zahăr din sânge vă dăunează nervilor, aceștia nu mai primesc fluxul sanguin normal și nu mai trimit mesaje către diferite părți ale corpului, apoi provoacă amorțeală sau durere la nivelul picioarelor și picioarelor, împiedicându-vă activitățile obișnuite de zi cu zi.

Mulți pacienți cu diabet resimt, de asemenea, senzații de înțepături sau furnicături dimineața devreme, după ce se ridică din pat. Acestea sunt semnele de afectare a nervilor periferici, care în general încep la nivelul picioarelor, de obicei la ambele picioare simultan.

Alte simptome pot include:

Durere sau sensibilitate crescută

Slăbiciune la nivelul picioarelor

Probleme grave ale picioarelor, cum ar fi ulcere, infecții și dureri osoase și articulare.
Potrivit experților în sănătate, mai mult de jumătate dintre pacienții cu diabet suferă de această boală.

Semne de diabet: Mâini tremurate

Dacă nivelul zahărului din sânge scade sau crește brusc, provoacă tremurături extreme ale mâinilor și transpirație ca semnale de avertizare. Dacă vă treziți dimineața și simțiți aceste simptome, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top