Connect with us

Ai grija

3 băuturi eficiente care ajută la scăderea colesterolului rău

3 băuturi eficiente care ajută la scăderea colesterolului rău

Băuturi care ajută la scăderea colesterolului rău. Colesterolul este cunoscut ca un ucigaș tăcut deoarece nu are simptome vizibile și este diagnosticat doar atunci când vizitați un medic.

Nivelurile ridicate de colesterol vă pot expune la un risc mai mare de boli de inimă, care, dacă nu sunt controlate, pot fi fatale.

Prin urmare, este important să aveți grijă de dieta și stilul dvs. de viață, ambele având un rol semnificativ în menținerea sub control a colesterolului rău sau LDL. Potrivit experților în sănătate, pe lângă o dietă sănătoasă, vă puteți controla și nivelul colesterolului cu băuturi sănătoase, care stimulează imunitatea.

Medicii spun că este foarte important să ținem sub control colesterolul, deoarece o reducere cu 1% a colesterolului rău este legată de o scădere cu 1% a riscului de boli cardiovasculare, în timp ce o reducere cu 1% a colesterolului total poate reduce riscul de probleme cardiace. cu până la 3%.

Trei băuturi foarte hrănitoare pe care trebuie să le consumi în mod regulat în dieta ta sunt:

Ceaiul verde este printre cele mai consumate băuturi din lume. Pe lângă faptul că are multe alte beneficii pentru sănătate, ceaiul verde ajută la îmbunătățirea nivelului de colesterol atât la persoanele sănătoase, cât și la cele cu obezitate.

Ceaiul verde, în timp ce scade cantitatea totală de colesterol și colesterolul LDL nu reduce colesterolul HDL.

Potrivit unui studiu publicat în jurnalul de nutriție BMC, există dovezi epidemiologice puternice că consumul de ceai verde protejează împotriva hiperlipidemiei. Experții în sănătate cred că ceaiul verde scade absorbția grăsimilor în intestin și activează calea de scădere a sintezei acizilor grași, ceea ce ajută la scăderea nivelului de LDL din organism.

De asemenea, un studiu realizat în Japonia a constatat că persoanele care au băut cel puțin două căni de ceai verde pe zi timp de 7-10 ani au fost semnificativ mai puțin probabil să moară din orice cauză a problemelor cardiovasculare decât cele care nu au băut ceai verde în mod regulat.

Consumul între 3-5 căni pe zi a fost asociat cu cea mai mare reducere a riscului, în special la femei.

Laptele de soia
este una dintre cele mai bune surse alternative de lapte, mai ales pentru cei care au intoleranță la lactoză. Și în afară de asta, ajută și la scăderea semnificativă a nivelului de colesterol, cu ajutorul peptidelor în timpul digestiei proteinei din soia.

Medicii cred că peptidele ajută la reglarea pozitivă a receptorilor LDL hepatici. Potrivit unui studiu din Journal of Nutrition, consumul mai multor proteine din soia are un impact semnificativ asupra nivelurilor de LDL pe termen lung. Cercetătorii au examinat 43 de studii pentru a evalua efectul pe care l-a avut soia asupra nivelurilor de LDL.

Beneficiul soiei pentru scăderea nivelului de colesterol a fost recunoscut pentru prima dată în 1999 de FDA și, conform organismului de vârf, 25 de grame de proteină din soia pe zi sunt suficiente pentru scăderea nivelului de colesterol.

Băuturi care scad colesterolul: Suc de rodie

Sucul de rodie este încărcat cu antioxidanți și, potrivit medicilor, ajută la reducerea LDL oxidat, un tip de colesterol LDL care poate contribui la formarea aterosclerozei. Unele studii spun că consumul regulat al acestui suc roșu ajută la scăderea nivelului de colesterol cu 3-10%.

Sucul de rodie conține taninuri și antociani, ambele având proprietăți anti-aterogene care ajută la încetinirea oxidării lipoproteinelor cu densitate joasă sau a LDL.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top