Connect with us

Ai grija

Vești triste despre Papa Francisc. Anunțul făcut de Vatican

Vești triste despre Papa Francisc. Anunțul făcut de Vatican

Papa Francisc suferă un atac de bronșită care îl trimite la spital, în timp ce anulează evenimentele de Paște.

Vestea vine la doar o săptămână după ce Papa a fost externat dintr-un spital din Roma, după trei zile de tratament pentru bronșită.

Papa Francisc a renunțat în ultimul moment la un ritual de Paște, după ce a fost spitalizat pentru probleme de sănătate. Vaticanul a precizat că suveranul pontif va lipsi din Vinerea Mare de la Colosseum din cauza unei crize de frig care afectează în prezent capitala italiană. Acesta a adăugat că, în loc să participe la procesiunea condusă de torțe la Colosseum, Francisc va privi de la hotelul în care locuiește la Vatican. El va participa în continuare la celebrarea Patimilor la Bazilica Sfântul Petru, a adăugat Vaticanul.

Papa a fost internat în spital timp de trei zile, începând cu 1 aprilie, după ce a făcut bronșită, el glumind că este „încă în viață” în urma tratamentului.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat miercurea trecută la Policlinica Gemelli după ce a avut dificultăți de respirație.

El a fost tratat cu antibiotice admise intravenos, potrivit Express.

Din mai 2022, Papa Francisc suferă de dureri cronice la genunchi, iar în 2021 a fost spitalizat timp de 10 zile pentru a fi supus unei operații la colon.

Jorge Bergoglio a declarat că suveranul pontif a avut „efecte secundare” de la anestezia folosită în timpul operației, ceea ce l-a obligat pe Sfântul Părinte să excludă posibilitatea unei intervenții chirurgicale la genunchi.

Starea de sănătate a Papei Francisc a început, de asemenea, să aibă un impact asupra calendarului său papal.

Durerile de genunchi ale suveranului pontif sunt atât de extinse încât acesta se află într-un scaun cu rotile de aproape un an; durerile l-au determinat, de asemenea, să anuleze mai multe întâlniri, inclusiv o călătorie în Africa.

Problemele persistente de sănătate ale suveranului pontif se adaugă la speculațiile potrivit cărora ar putea deveni al doilea papă la rând care demisionează, după Papa Benedict al XVI-lea în 2013.

Citeste continuarea
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Ai grija

To Top